Elkezdődött a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram nyári tábora Debrecenben isMegnyitotta a Tanítsunk Magyarországért program keretében általános iskolásokat mentoráló egyetemisták nyári táborát Debrecenben kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Debreceni Egyetemen.

György László beszédében arra kérte a vállalkozásokat, hogy ők is nyissák meg a kapuikat a mentoráltak előtt, hogy a Tanítsunk Magyarországért program céljának megfelelően támogassák a kistelepülésen élő fiatalokat, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot, legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás vagy tehetségük kibontakoztatása.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Tanítsunk Magyarországért kezdeményezés nemcsak oktatási, hanem egyben gazdaságstratégiai program is, amely segítheti a belső munkaerőtartalék aktivizálását. Elsődleges céljuk azoknak a munkahelyektől és oktatási intézményektől távol eső településeken élő fiataloknak a mentorálása, akiknek sok esetben már az is “traumát okoz”, hogy az általános iskola elvégzése után el kell utazniuk a megszokott környezetükből.

A programban szeptembertől négy megyében, 56 településen 7. osztályos diákok mentorálását kezdi meg az a háromszáz egyetemista, aki sikeresen vett részt egy féléves egyetemi mentorkurzuson.

György László elsősorban arra kérte a vállalkozásokat, hogy nyissák meg kapuikat a mentorprogramban részt vevő fiatalok előtt, tegyék lehetővé munkavállalóiknak, hogy ők maguk is mentorálhassanak diákokat, másrészt üzem- és gyárlátogatások során, az ott zajló munkát bemutatva keltsék fel a fiatalok érdeklődését.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a távoli településeken élő fiatalok ne csak a közmunkát ismerjék mint lehetséges jövőt, hanem a lényegesen jobb kereseti lehetőségeket biztosító vállalakozások életébe nyerhessenek bepillantást.

Kiss Csaba, a vállalati mentorprogram projektvezetője azt mondta: legalább 16 éves korukig mentorálják a fiatalokat, a program az iskolaválasztásban, a továbbtanulásban és a szakmaszerzésben is segíti a diákokat.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Elkezdődött a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram nyári tábora Debrecenben is

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban
Az első ötvenben a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education új rangsorában

A Semmelweis Egyetem (SE) a 41. helyen áll a Times Higher Education (THE) friss rangsorában, amely...

Több mint száz fellépő várja az EFOTT-ra érkezőket vasárnapig Velencén
Csaknem félezer program, több mint ezer zenész a debreceni Campus Fesztiválon

Csaknem félezer program várja július 17-től négy napon át az érdeklődőket a debreceni Campus Fesztiválon: 248...

Close