Országos festészeti versenyt rendeznek HódmezővásárhelyenTornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára, a megmérettetés döntőjét szombaton rendezik Hódmezővásárhelyen – tájékoztatta a festőművész nevét viselő múzeum sajtóreferense az MTI-t.

Arany-Tóth Attila közölte, hogy az első ízben megszervezett verseny elődöntőjébe több mint háromszáz alkotás érkezett az ország minden részéről. A zsűri ezek alapján választotta ki négy korcsoportban 22 intézmény 77 diákját, akik részt vehetnek a döntőn a szervező Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában.

A résztvevők három, a szülőföldről szóló vers közül választhatnak, melyhez – korcsoporttól függően – két, illetve három óra alatt kell illusztrációt készíteniük tempera, akvarell, vagy akril technikával.

Az elkészült alkotásokat zsűriző művészpedagógusok az értékelés során figyelembe veszik a festészeti eszközök megfelelő technikai alkalmazását, az egyéni kifejezőerő érvényesülését, korcsoportok szerint az eszköz- és anyaghasználatot, valamint a témával összhangban az átgondolt kreatív kompozíciót, színhasználatot, térképzést, forma- és téralakítást.

A tervek szerint a versenyt a jövőben háromévente rendezik meg.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Országos festészeti versenyt rendeznek Hódmezővásárhelyen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
80 ezer gyerek eshet ki idő előtt az oktatásból
Informatikai programot vezetnének be a korai iskolaelhagyás megelőzésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntartásában működő szakképző iskolákban május 1-je óta használják a korai...

Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli
Az Oktatási Hivatal szerint megfelelő nehézségű volt a matematika írásbeli

A matematika írásbeli érettségiket összeállító bizottság álláspontja szerint a feladatsor nehézsége feladatonként és összesítve is megfelelő...

Close