Április 6-ig meghosszabbítják a HÖOK országos adománygyűjtését


Egy héttel, április 6-áig meghosszabbítják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett adománygyűjtést, amelynek keretében tartós élelmiszereket várnak az ország felsőoktatási intézményeiben – írja az MTI.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke az erről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, nagyon fontos, hogy a fiatalok is elkötelezettek legyenek a közösség szolgálata mellett.

Úgy véli, a társadalmi szolidaritás nagy mértékben nőtt az elmúlt években Magyarországon, és örömtelinek nevezte, hogy a fiatalok is részt vesznek ebben, például a HÖOK akciójával.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke elmondta: húsvétra adománygyűjtő akciót hirdettek, a “Több lett, maradhat?” elnevezésű kampány keretében tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak.

A gyűjtést a HÖOK Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatói önkormányzatok önkéntesei koordinálják, akik intézményenként több kijelölt gyűjtőpontokon várják a hallgatók felajánlásait.

Az idén szervezték meg másodszor az országos adománygyűjtést, tavaly 60 felsőoktatási intézményben öt tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze egy hasonló akcióval.

A HÖOK elnöke elmondta, idén az ország minden nagy felsőoktatási intézményének hallgatói önkormányzata részt vesz a gyűjtésben, országszerte 21 városban, 80 gyűjtőponton várják a tartós élelmiszereket 2018. március 1. és – a meghosszabbított határidő szerint – április 6. között. (A határidő eredetileg március 29. volt.) Hozzátette: a cél az, hogy tíz tonna adományt gyűjtsenek össze.

Az adományokat a Karitatív Tanács tagszervezetein – Katolikus Karitász, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt – keresztül juttatják el a rászoruló családokhoz.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Április 6-ig meghosszabbítják a HÖOK országos adománygyűjtését

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás, Motiváció
660 ezer új munkahely jött létre 2009 óta
660 ezer új munkahely jött létre 2009 óta

Összesen 3,75 millió embernek volt munkája 2009-ben, ez a szám mostanra 4,44 millióra nőtt, ami azt...

Pécsi Egyetemi Napok
Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció, köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad...

Close