Átadták az Év tanára díjakat


Ha nincs iskola, „szétszéled a nyáj”, ha nincsenek lelkes pedagógusok, nincs magyar jövő – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős ügyvezető helyettes államtitkára Budapesten szombaton, a kozepsuli.hu oldal szerkesztőségének Óvodától diplomáig magyarul – Év tanára díjátadó rendezvényén.

A rendezvényen a középiskolai földrajzverseny legjobbjait, valamint a retorikaverseny győztesét is díjazták. A legkiválóbb földrajzos egy tanéven át havi ösztöndíjat kap.

Szilágyi Péter köszöntőjében kiemelte: a kormány arra törekszik, hogy minden magyar pedagógus, bárhol is éljen a világban, tudja és érezze: megbecsült tagja a jövő nemzedékért küzdők társaságának – fogalmazott a helyettes államtitkár. Kijelentette, hogy ma is a tanárok a legfontosabb stratégiai partnereik az életerős magyar közösségek megteremtésért és megtartásáért folytatott harcban.

Az Év tanára 2018 címet két anyaországi és két külhoni magyar pedagógus kapta meg. Az eseményhez kiadott sajtóanyagban azt írták, hogy a díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és „a piacvezető tiniportál”, a kozepsuli.hu szakmai együttműködésének eredményeképpen az idén is szerepeltek külhoni magyar tanárok a jelöltek és a díjazottak között.

A jelöltek közül egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri választotta ki azokat, akikre szavazni lehetett a közösségi médiában.

A díjat és az azzal járó jutalmat Angyal Adrienn, a hédervári Timaffy László Tagiskola fizikát és matematikát oktató tanára; Deák Magdolna, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző magyar nyelvet és irodalmat, pedagógiai kommunikációt, valamint módszertant oktató tanára; Kende Sára, a budapesti Pais Dezső Általános Iskola magyar nyelvet és irodalmat oktató pedagógusa; továbbá Kiss Beáta, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium magyar nyelvet és irodalmat, valamint művészettörténetet oktató igazgatónője vehette át.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Átadták az Év tanára díjakat

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Karrier, Közoktatás, Szakmák
Fiatal kutatók több mint fele gondolkodik a pálya elhagyásán
Fiatal kutatók több mint fele gondolkodik a pálya elhagyásán  

Szükség lenne a bérek további emelésére, a kutatási források bővítésére és az infrastruktúra fejlesztésére is ahhoz,...

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását
Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását

Egy új magyar startup, a Click for Work online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött,...

Close