Az újraélesztést oktatja civileknek a Semmelweis Egyetem


Az újraélesztés technikájának megtanulására nyújt lehetőséget ingyenesen 250 civilnek a Semmelweis Egyetem, amely jövőre lesz 250 éves – közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy heveny szívizom-infarktus esetén csak az azonnal megkezdett újraélesztés mentheti meg a betegek életét.

A tájékoztatás alapján a kezdeményezéshez Herendi Péter futó története adta az ötletet, aki az október elején megrendezett Budapest Maratonon lett rosszul, de a gyorsan megkezdett újraélesztésnek és az azt követő kezeléseknek köszönhetően sikeresen felépült.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán szervezett ingyenes oktatásra interneten lehet jelentkezni, az első 250 jelentkezőt e-mailben értesítik a képzés részleteiről – fűzték hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az újraélesztést oktatja civileknek a Semmelweis Egyetem

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás
Ez a 10 legnépszerűbb OKJ képzés
Tovább bővül a Budapesti Gazdasági Egyetem középiskolai pályaorientációs programja

Újabb 13 középiskola csatlakozik a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) pályaorientációs programjához, amely mára az ország összes...

NAV: adóköteles a nyári diákmunkával szerzett jövedelem is
A 15-24 éves diákok fele dolgozik tanulás mellett

Minden második 15-24 éves diák dolgozik a tanulás mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ)...

Close