Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt


Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: jellemző, hogy a cégek hosszabb távon is számolnak a diákokkal, bár inkább a nagyobb vállalatok fordítanak figyelmet erre, és vezetnek be tudatosan gyakornoki programokat.

Hegedűs Csaba hangsúlyozta: fontos, hogy megbízható iskolaszövetkezet legyen a foglalkoztató, a fiataloknak érdemes alaposan utánanézniük, hogy melyik szövetkezetnél regisztrálnak.

Az operatív igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a cégeknek sokkal gazdaságosabb iskolaszövetkezeteken keresztül foglalkoztatni a diákokat, a szövetkezetnek, mint munkáltatónak, ugyanis nem kell közterheket fizetnie, ez államilag támogatott foglalkoztatási forma.

A diákoknak is meg kell kapniuk a minimálbért, de a munkaerőhiány miatt ennyiért általában már ők sem vállalnak munkát – jelezte Hegedűs Csaba.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Karrier, Közoktatás, Szakképzés, Szakmák
Europass önéletrajz
17 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben

A második negyedévben több mint 40 000 új állást hirdettek meg a cégek, ez 17 százalékos...

Áprilistól lesz újra dolga a felvételizőknek
Szerdán hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu...

Close