Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a Pécsi Tudományegyetem


Hátrányos helyzetű diákok számára készségfejlesztő programokat indít a Pécsi Tudományegyetem (PTE), hogy segítse bekerülésüket a felsőoktatásba, elsősorban a matematikai, a természettudományi, az informatikai és a műszaki szakokra – írja az MTI.

A felsőoktatási intézmény az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 788 millió forintos forrásából megvalósuló projektben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) a PTE konzorciumi partnere. A program az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával valósul meg 2021. október végéig.

A kezdeményezés fő céljai között említették a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetből származó fiatalok képzettségi szintjének javítását, felsőfokú végzettséghez jutásuk elősegítését főként az általuk alulreprezentált szakokon. Ezen felül a matematikai, a természettudományi, az informatikai és a műszaki szakokra való jelentkezés fokozása szerepel a célok között.    A 6. osztálytól kezdődően a diákok számára nyári táborokat, szakmai versenyeket, pályaorientációs tréningeket, üzemlátogatásokat és élményműhelyeket is rendeznek – áll az összegzésben.

A közleményben kitértek arra is, hogy az NJSZT elkötelezett az informatikai tehetséggondozás és informatikus utánpótlás-nevelés mellett, ezért kedvcsináló szakmai előadásokkal, programozási és robotika szakkörökkel, azokhoz kapcsolódó helyi táborokkal és a pedagógusok képzésével járul hozzá a projekt sikeréhez.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a Pécsi Tudományegyetem

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Karrier, Közoktatás
egymillió forint feletti fizetés
Ezekkel a szakmákkal lehet havi 1 000 000 Ft felett keresni

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) közzétette honlapján az egyéni bérek és keresetek legfrissebb (2016-ra vonatkozó) statisztikáit....

biztosítási és pénzügyi közvetítők
Komoly szigorítás a biztosítási és pénzügyi közvetítők képzésében

július 1-jétől az eddigi papíralapú helyett kizárólag elektronikus úton tehetik le hatósági vizsgájukat a leendő pénzügyi,...

Close