Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH


A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben című új programja – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel, a projekt nyitórendezvénye után.

A közlemény szerint a 2020-ig tartó, 4,29 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló program célja az iskolai lemorzsolódás csökkentése, a befogadó nevelés támogatása, valamint a hátrányos helyzetű tanulók oktatási és munkaerő-piaci esélyeinek növelése.

Az OH segíti a projektbe bevont 150 intézmény szakmai munkáját, a tanulók továbbtanulási esélyeinek elősegítésére pedig intézményi együttműködést alakít ki a tanodákkal, a kollégiumokkal, a roma szakkollégiumokkal, a középfokú iskolákkal és az egyetemekkel. A hivatal feladata továbbá a meglévő jó gyakorlatok, módszerek széleskörű megismertetése és bevezetésük támogatása, továbbá a mérés-értékelési módszerek fejlesztése is – írták.

Hozzátették, a projekt elősegíti egyéb iskolarendszeren kívüli, a hátrányok leküzdését segítő intézkedések – például a Tanoda, a Második esély és a Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése című programok – összehangolását, eredményességét és nyomon követését is.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma
OH: jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma

Jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma, idén több mint 18 ezren adtak be kérelmet...

Kezdődik az ügyintézés időszaka
Felsőoktatási felvételi – Kezdődik az ügyintézés időszaka

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden...

Close