Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban


Hét magyar egyetem került be a feltörekvő országokat vizsgáló egyik egyetemi rangsorba, a Semmelweis Egyetem (SE) a 61., a legjobb magyar vidéki egyetemként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedig a 127. helyen.

A Times Higher Education egyik rangsorában, amely ötven ország felsőoktatási intézményeit vetette össze, a Semmelweis Egyetem négy helyet javított tavalyhoz képest – tudatta az SE csütörtökön az MTI-vel.

A pécsi egyetem közleményében azt emeli ki, hogy 127. helyezésével a PTE a legjobb magyar vidéki és a második legjobb magyarországi egyetem lett.

A felsőoktatási intézmények ismertetése szerint a rangsor ugyanazt a 13 teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a The World University Rankings. Vizsgálták az egyes egyetemi erősségeket – a többi közt – az oktatás, a kutatás, a tudástranszfer és a nemzetközi megjelenés, a “láthatóság” terén.

A 378-as listára végül 42 országból kerültek fel egyetemek, Magyarországról szerepel a rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is.

Forrás: MTI

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Karrier
Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból

Közel 65 ezer diák tett írásbeli érettségi vizsgát csütörtökön angol nyelvből – közölte az Oktatási Hivatal...

Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
A Nemzeti Pedagógus Kar konstruktív párbeszédre készül az új miniszterrel

A Nemzeti Pedagógus Kar pozitív irányú, konstruktív párbeszédre készül az új emberierőforrás-miniszterrel, Kásler Miklóssal – közölte...

Close