Honlap segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét


Külön honlap is segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét – hívta fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet program vezetője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. – írja az MTI.

Ujvári Enikő elmondta: a házasság hete keretében konferenciát is szerveztek család és karrier témában. A szakember elmondta: a rendezvény fontos témája volt, hogy a munkaerőpiacra belépő új generációk (Y és Z) sokkal tudatosabbak e téren, sokkal több elvárásuk van.

Az új generációknál erősebb az igény például, hogy a férfiak jobban részt vegyenek a család életében. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban külön munkacsoport foglalkozik az apák segítésével. Ugyanis – mint kiemelte – a munkaerőpiac sem megoldásokban, sem attitűdben nem áll teljesen készen, hogy a gyermekükkel otthon töltött fél vagy egy év után visszatérő apákat segítse.

Márpedig a szakember elmondása szerint az általuk megkérdezett apák jó tapasztalatokat szereztek a “babázás” során, és teljesen más szemlélettel tértek vissza munkahelyükre.

Ujvári hozzátette: a balansz.info oldalon a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket, hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Honlap segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Karrier
Boltvezetők fizetése az Aldiban
Most éri meg boltvezetőként dolgozni

Az Aldi közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét. A diszkontlánc adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt...

Egyre több magyar felnőtt vesz részt valamilyen iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli képzésen
Minden harmadik magyar felnőtt továbbképzi magát

A Központi Statisztikai Hivatal friss felmérése alapján a magyarországi felnőtt lakosság egyre szívesebben vesz részt mind...

Close