Indul az újabb diplomamentő csomag


Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések – mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A képzésben egyénileg, csoportosan és távoktatási formában is részt lehet venni. Az állam személyenként akár 300 ezer forinttal is támogathatja a nyelvtanulást – ismertette a helyettes államtitkár.

Az újabb programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelven lehet megszerezni a diplomához szükséges vizsgát. A nyelvtanfolyamok 2019 végéig tartanak és 2020 első felében kell igazolni a nyelvvizsga teljesítését. Akinek nem sikerül, annak vissza kell fizetnie a támogatást – tette hozzá.

Alapszakon egy középfokú nyelvvizsga kötelező a diploma megszerzéséhez. Több mint 90 ezren lehetnek, akiknek záróvizsgája van, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatnak diplomát – ismertette.

Az első diplomamentő programban 2013-2016 között mintegy 10 ezren vettek részt, közülük több mint 6 ezren eredményesen – mondta Horváth Zita.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Indul az újabb diplomamentő csomag

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Nyelvtanulás
Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH
Önkéntes munkáért nyelvtanfolyam vagy autóvezetői képzés

Háromezer fiatal élhet az önkéntes munka lehetőségével egy ötmilliárd forintos pályázati támogatásnak köszönhetően, a szakmai képzés...

Életet menthet az ország kedvenc matek felkészítője
Életet menthet az ország kedvenc matek felkészítője

Szerdán meghúzták az egyetemi ponthatárokat, hamarosan kezd az új tanév, sokan pedig középiskolai pótvizsgára készülnek. Mindkét...

Close