Kiszivároghattak a történelem érettségi témái, az OH feljelentést tett


Az Oktatási Hivatal (OH)büntetőfeljelentét tett a szerdai történelem érettségi ügyében ismeretlen tettes ellen.

A hivatal szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után az OH-hoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelem érettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelem érettségi esszétémái.

Több diák állítása szerint ez a kép már kedd este elkezdett terjedni, így voltak olyanok, akik már reggel nyolc óra előtt tudták, hogy Szent Istvánról, a sztálini propagandáról, a középkori uradalmakról és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

Az Oktatási Hivatal szerda reggeli közleménye szerint történelemből középszinten 1235 helyszínen 67 025 vizsgázó (közülük 1903-an angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 125 helyszínen 5831 vizsgázó (közülük 127-en angol, francia, német, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven) tett érettségit.

Forrás: MTI
Kép forrása: Koszticsák Szilárd, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kiszivároghattak a történelem érettségi témái, az OH feljelentést tett

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Érettségi Budapesten
A történelemvizsgákkal folytatódtak az írásbeli érettségik

A történelemvizsgákkal folytatódtak az érettségik szerdán, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. Az...

Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli
Vegyes nehézségűeknek találták a diákok a matematika érettségi feladatait

Megoldhatóaknak, de egyúttal vegyes nehézségűeknek találták a keddi matematika érettségi írásbeli feladatait a vizsga után az...

Close