A kulturális örökség napjai – A Magyar Táncművészeti Egyetem is megnyitja kapuit


A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) idén első alkalommal csatlakozik az örökségnapi rendezvénysorozathoz, ebből az alkalomból vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők Budapesten, a Columbus utcai központi campusban szeptember 15-én – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bolvári-Takács Gábor, az egyetem rektora hozzátette: az előzetes regisztrációhoz kötött program keretében az oktatásba is betekintést engednek a látogatóknak az intézményben, ahol szombatonként is tanítás folyik. Ismertetése szerint 600 diák tanul a felsőoktatási intézményben, a balettművész-képzésben 10 éves kortól, a néptánc és a moderntánc művészképzésében 14 éves kortól vesznek részt diákok. A hallgatókat a magyar táncszakma legkiválóbb képviselői oktatják.

A rektor felidézte, hogy az Állami Balett Intézetet 1950-ben hívta életre a kulturális kormányzat. Eleinte csak balettművészek képzésével foglalkoztak az iskolában, a hetvenes évektől indult el a néptáncképzés, majd később a táncpedagógusok képzése is. Manapság jelentős a moderntánc oktatása, amely 2006-tól önálló művészképzési szakirányként van jelen az egyetemen.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A kulturális örökség napjai – A Magyar Táncművészeti Egyetem is megnyitja kapuit

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Szakmák
A szakképzés hatékonyságát segítő program indul Veszprém megyében
86 ezren “tűntek el” a szakképzésből

A magyar gazdaságban tapasztalható munkaerőhiány egyik oka, hogy egy demográfiai hullámvölgy miatt százezerrel kevesebb diák jelenik...

Online mesterkurzust indít Spike Lee filmrendező
Diák Oscar-díjat nyert az Ostrom

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat (Student Academy Award), Kovács István Ostrom című...

Close