A legjobb 200 intézmény közé került a Semmelweis Egyetem


Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) szűkebb szakterületeket rangsoroló listáján az orvostudományi és a gyógyszerészeti képzést tekintve.

Az egyetem emellett javított a tavalyi eredményéhez képest a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában is, a 254. helyen végzett. Ezzel a hazai felsőoktatási képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel. – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az orvostudományi képzés területén a Semmelweis Egyetem megőrizve korábbi helyét ezúttal is a 151-200. helyen végzett. Ebben a kategóriában a Debreceni Egyetemet a 251-300., a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemet a 301-350. helyre sorolták a lista készítői. A gyógyszerészeti képzésben – a tavalyi top 150 után – idén a 151-200. helyre került a Semmelweis, ebben a kategóriában a hazai intézmények közül egyedüliként szerepel a QS rangsorában.

Az élet- és orvostudományi képzési területen a Semmelweis Egyetem 254. helyével 8 helyet javított korábbi pozícióján. A szakterületi rangsorban a magyar intézmények közül a 397. helyen áll a Debreceni Egyetem, a 401-450. helyre sorolták a Szegedi Tudományegyetemet, míg a Pécsi Tudományegyetem a 451-500. helyre került.

A brit Quacquarelli Symonds cég QS World University Ranking felsőoktatási intézményi rangsorát 2004 óta állítja össze.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A legjobb 200 intézmény közé került a Semmelweis Egyetem

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Motiváció, Szakmák
Emelkedik a szociális támogatások összege
Szeptembertől emelkedik a felsőoktatási szociális támogatások összege

Mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret szeptembertől - jelentette be Balog Zoltán,...

Mindjárt itt a tavaszi szünet
Már nem kell sokat várnod a 2018-as tavaszi szünetre

A szürke, iskolában töltött téli hónapok után már a legtöbb diák tűkön ülve várja a tavaszi...

Close