A legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzettek mennek külföldre


Legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzett, 20–39 év közötti nőtlen férfiak terveznek külföldi munkavállalást, általában több évre – írja a Világgazdaság.

A 15–64 éves korcsoporton belül 109 ezren – a foglalkoztatottak 2,5 százaléka – jelöltek meg tavaly külföldi telephelyet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-felmérésében. A KSH adatai szerint a külföldön dolgozók száma egy év alatt 7 ezerrel esett, de az öt évvel korábbinál csaknem 29 ezerrel nagyobb.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a külföldön munkát vállalók jellemzően szakiskolát és szakmunkásképzőt végzett, 25–44 év közötti férfiak voltak. A külföldön dolgozó magyarok 85 százaléka három országot: Ausztriát, Németországot és az Egyesült Királyságot részesítette előnyben. Sokan dolgoztak külföldön a Győr-Moson-Sopronban, a Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Budapesten és a Vas megyében élők közül, a két nyugat-magyarországi megyéből pedig sokan naponta ingáztak Ausztriába.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzettek mennek külföldre

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
A fiatalok 17 százaléka rendszeresen tanítja az idősebbeket az internet használatára
A fiatalok 17 százaléka rendszeresen tanítja az idősebbeket az internet használatára

A negyven évesnél fiatalabbak 17 százaléka rendszeresen, 59 százaléka pedig alkalmanként tanítja idősebb családtagjait az internet...

OKJ tanfolyam
A jó fizetésért és hobbiból tanulnak új szakmákat a magyarok

Évről évre nő azoknak a felnőtteknek a száma, akik visszaülnek az iskolapadba, hogy új szakmát tanuljanak....

Close