Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt


Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon – közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kiberbiztonsági verseny első fordulóját a világ minden táján egyszerre, 40 helyszínen tartották, több mint 600 csapat részvételével, melyek közül végül csak 14-en juthattak be a New York-i döntőbe.

A szakmai zsűri 48 órát adott a csapatoknak egy olyan szoftver kifejlesztésére, amely megváltoztathatja a jogi szektor működését.

Az egyetlen európaiként döntőbe jutott magyar csapat tagja volt Bihary Gergely, Lakatos Péter és Elődi Márton mérnök informatikus, Danóczy Bálint közgazdász, Bihary Dániel jogász és Nagy Kristóf dizájner hallgató.

A magyar csapat adatvédelmi alkalmazásuk alapötletét az új adatvédelmi európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) adta, a fejlesztés segítségével a felhasználók egy kattintással megismerhetik a róluk tárolt adatokat és azonnal törölhetik vagy módosíthatják azokat. Az alkalmazás a magánemberek mellett a vállalatok számára is használható: a cégek egy központosított felületen nyomon követhetik a beérkező kéréseket és automatikusan válaszolhatnak is. A program a verseny folyamán prototípusként készült el – írják a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Karrier, Motiváció, Szakmák
Érettségi - A nemzetiségi írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
Érettségi – A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődtek meg az érettségik pénteken országszerte. Az Oktatási...

Korai iskolaelhagyás
Nem javult Magyarországon az iskolaelhagyók aránya

Az EU célkitűzése hogy 2020-ra átlagban minimum 40 százalék legyen a felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok aránya,...

Close