Már elérhető a Magyar Képesítési Nyilvántartás


Elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás, amely bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt, hogy az oklevelet, bizonyítványt megszerző tanulók, felnőttek milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkeznek – közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Az Oktatási Hivatal (OH), valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal együttműködésével létrejött adatbázisban az érettségiről, valamennyi felsőoktatásban szerezhető oklevélről és az Országos képzési jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítésekről lehet információt találni.

A magyar nyilvántartás tartalmazza minden olyan magyar képesítés adatait, amelyet besoroltak a Magyar Képesítési Keretrendszerbe (MKKR) és uniós szinten megtörtént az Európai Képesítési Keretrendszernek való megfeleltetése.

A weboldalon elérhető adatbázisból a magyar és más európai tanulók, felnőttek, illetve vállalatok megbízható információt szerezhetnek arról, hogy Magyarországon milyen képzési lehetőségek állnak rendelkezésre, továbbá a megszerzett oklevelek, bizonyítványok milyen tudást és készségeket takarnak.

A nyilvántartás jelentős részét képezik azon intézmények legfontosabb adatai is, amelyekben az egyes képesítések megszerezhetők.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Már elérhető a Magyar Képesítési Nyilvántartás

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Fogyatékos fiatalok pályaválasztását segítő központot nyitnak a piaristák
Fogyatékos fiatalok pályaválasztását segítő központot nyitnak a piaristák

Fogyatékos fiatalok pályaválasztását, munkába állását segítő szakmai központ kezdi meg működését ősszel Vácon. A Piarista Rend...

Elérhető az ingyenes InterRail program uniós honlapja
Elérhető az ingyenes InterRail program uniós honlapja

Már elérhető az Európai Bizottság Fedezd fel Európát című honlapja, amelyen keresztül a 18 éves fiatalok...

Close