Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére


Huszonegy állomásból álló, országos projektbemutató körutat tart Múzeumok a pedagógusokért címmel szeptember 10. és október 12. között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt kapcsán.

A MOKK országos múzeumi koordinátori hálózatának bevonásával tizenkilenc vidéki és két fővárosi helyszínen zajló rendezvénysorozatra a tananyag elsajátítását megkönnyítő, illetve az iskolán kívüli tanulást elősegítő, szórakoztatva tanító múzeumi tanulási módszerek iránt érdeklődő pedagógusokat várják. Az újszerű kezdeményezés célzottan kívánja bemutatni, hogy a 2017 és 2020 között zajló, kiemelt uniós projekt keretében a MOKK és muzeális intézményi partnerei milyen fejlesztésekkel, szolgáltatásokkal támogatják a pedagógusok munkáját és a köznevelést – közölték a szervezők az MTI-vel.

A projekt keretében kidolgozott és a pedagógusok által ingyenesen elvégezhető, akkreditált továbbképzéseken, valamint a nekik szóló módszertani kiadványokon túl a rendezvényeken szó lesz az oktatási és muzeális intézmények modellértékű együttműködését megvalósító mintaprojektekről, illetve az iskolai osztályok múzeumlátogatásának megtervezését megkönnyítő Múzeumi a la carte adatbázisról is, mely a projektnek köszönhetően megújul.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban elinduló bemutatókörút érdeklődői azt is megtudhatják, hogy az október 1-jén induló Múzeumok Őszi Fesztiváljára milyen pedagógusoknak, illetve iskolai osztályoknak szóló programokkal, érdekességekkel készülnek a hazai muzeális intézmények.

A 2017. február 1-én indult, kiemelt uniós projektet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum mint konzorciumvezető a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi partnerségével valósítja meg 36 hónap alatt. A projekt célja a múzeumi és könyvtári terület intézményeinek és szakembereinek felkészítése arra, hogy választ adjanak az új társadalmi-gazdasági kihívásokra, az oktatási területet segítve hozzájárulhassanak a korai iskolaelhagyók számának csökkenéséhez, a felsőfokú végzettségűek arányának növekedéséhez, hosszú távon pedig a lakosság munkaerő-piaci lehetőségeinek javításához.

A projekt szakmai megvalósítói elkötelezettek az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése mellett – hangsúlyozza a MOKK.

A Múzeumok a pedagógusokért című bemutatókörút eseményeit a pedagógusok ingyenesen látogathatják, előzetes regisztráció után. A rendezvénysorozat tervezett helyszínei az alábbi honlapon találhatók meg.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás, Szakmák
A tavaszi szünetben is ingyen kaphatnak meleg ételt a rászoruló gyermekek
Év közben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások

Továbbra is az év bármely napján, határidő nélkül igényelhető az ingyenes, vagy kedvezményes gyermekétkeztetés - mondta...

Felsőoktatási kutatás: felkészültebbnek érzik magukat a magyar hallgatók a hazai, mint a nemzetközi munkavállalásra
Új karokat, új szakokat és új campust is tervez az EMIH fenntartásába került egyetem

Több új kart, új szakokat és új campust is tervez a tavaly októberben az Egységes Magyarországi...

Close