Navracsics Tibor: virtuális lesz az Erasmus+


Az Európai Unió legsikeresebb programja, az Erasmus+ mobilitási intézkedése mostantól online is megtalálható, hogy még több diák és fiatal között hozzon létre kapcsolatot az európai országokban és az unió déli szomszédságában – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős uniós biztos csütörtökön.

Az uniós biztos elmondta, az Erasmus+ virtuális csereprogram segítségével az uniós bizottság megkönnyíti az emberek közötti kapcsolatokat, különböző szociális hátterű fiatalokat ér el és elősegíti a kultúrák közötti megértést. Az online eszköz több uniós és azon kívüli országokból származó fiatal között fog kapcsolatot teremteni. Hidakat épít és segíti az olyan készségek fejlődését, mint például a kritikus gondolkodás, a médiaműveltség, a nyelvtudás és a csapatmunka – írja az MTI.

Elmondta, a virtuális csereprogram célja a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, valamint az elkövetkezendő két évben legalább 25 ezer fiatal készségeinek fejlesztése digitális tanulási eszközök segítségével. Az összes tevékenység felsőoktatási programok vagy szervezett ifjúsági projektek keretében fog megvalósulni.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a kezdeményezés az Erasmus+ program 33 tagországát, valamint a dél-mediterrán régió országait fedi le. Az Erasmus+ online változata kiegészíti a hagyományos mobilitási programot, és a jövőben a világ más régióira is kiterjeszthető.

A program 2 millió eurós (mintegy 620 millió forint) költségvetéssel 2018 decemberéig futó kísérleti fázisa során az Erasmus+ virtuális oldala a várakozások szerint legalább 8 ezer fiatalt fog elérni. Ha sikeresnek bizonyul, akkor 2019 végéig további 17 ezer embert kapcsolnak be a programba.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Navracsics Tibor: virtuális lesz az Erasmus+

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felsőoktatás, Nyelvtanulás
A fiatalok majdnem fele külföldre menne
A fiatalok majdnem fele külföldre menne

A Republikon Intézet a 24.hu megbízásából készített reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a...

Szuper ösztöndíj lehetőség
Külföldi egyetemen tanulnál? Itt egy szuper ösztöndíj lehetőség

Március 30-ig pályázhatnak Campus Mundi ösztöndíjra azok a fiatalok, akik nyáron külföldi szakmai gyakorlatra, vagy az...

Close