Sztrájknapot tartanak az ELTE Társadalomtudományi Karán


A társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói november 14-én figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknap keretében tiltakoznak a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások, valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.

Az akcióhoz az ELTE bölcsészkarának kommunikáció, filmtudomány és esztétika tanszéke is csatlakozik. Facebook-oldalukon azt írják, hogy a november 12-16-i héten zajló órákon kitérnek az adott kurzus témájának genderszempontjaira. Továbbá a társadalmi nemek szak megszüntetéséről, a tanszabadságról, az egyetem függetlenségének megőrzéséről is beszélgetnek majd a hallgatókkal.

A társadalomtudományi karon november 14-én délelőtt a társadalmi nemek tudományáról tartanak negyedórás előadásokat. Október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a társadalmi nemek mesterszak megszüntetéséről szóló határozat. A rendeletmódosítás szerint a legkésőbb az idei évben genderszakra felvett hallgatók a tanulmányaikat a képzés megkezdésekor hatályos követelmények alapján még befejezhetik.

Délután az Oktatási Hálózat kerekasztal-beszélgetést szervez a felsőoktatás jelenéről és jövőjéről, majd hallgatói fórumot tart a kar hallgatói önkormányzata.

Forrás

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Sztrájknapot tartanak az ELTE Társadalomtudományi Karán

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Emelkedik a szociális támogatások összege
A fiatalok közel felének van megtakarítása egy felmérés szerint

A 19 és 29 év közötti fiatalok több mint 44 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással - derült...

Pénzügyi oktatási centrum nyílt a pécsi közgazdaságtudományi karon
Pénzügyi oktatási centrum nyílt a pécsi közgazdaságtudományi karon

Megnyílt a pénzügyi ismeretek terjesztését elősegítő Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán...

Close