Több mint 2000 diákot várnak vezetett sétákra a Fiumei úti sírkertbe


Március 14-ig több mint kétezer általános- és középiskolás diákot várnak a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe, ahol vezetett sétákon kereshetik fel az 1848-as forradalom és szabadságharc ikonikus alakjainak végső nyughelyeit – közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az összesen 25, rendhagyó történelemórával egybekötött sétán a diákok meglátogatják a Kossuth- és Batthyány-mauzóleumot, valamint a ’48-as parcellát is. A programon megtudhatják többek között, hogy mikor kerültek oroszlánok az első felelős magyar miniszterelnök sírjára, hol nyugszik a sokáig árulónak tartott Görgei Artúr, és hogy mikor készült el Magyarország legnagyobb temetkezési építménye, a Kossuth-mauzóleum.

A program nem csupán a diákoknak érhető el, a Nemzeti Örökség Intézete március 15-én, pénteken ingyenes sétákat biztosít minden érdeklődőnek. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján lehet.

“A Fiumei úti sírkert méltó emlékhelye az 1848/49-es forradalomnak és szabadságharcnak. Itt nyugszanak a korszak ismert politikai szerepelői, katonai vezetői éppúgy, mint a csatatéren elesett katonák, a megtorlás során kivégzettek, és a sorsukban osztozó hitvestársak” – idézi a közlemény Radnainé Fogarasi Katalint, a NÖRI főigazgatóját.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több mint 2000 diákot várnak vezetett sétákra a Fiumei úti sírkertbe

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Magyarországon is egyre több gyerek küzd magatartászavarral
Már az iskolapszichológusokból is hiány van – Sok gyereket a munkaerőhiány miatt nem tudnak ellátni

A legtöbb óvoda és iskola rendelkezik pszichológus státusszal, azonban sok esetben munkaerőhiány miatt nincsenek betöltve a...

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek ma az iskolákba
Kásler: 2020-ra a középiskolások is ingyenesen kapják majd a tankönyveket

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá...

Close