Új tantárgy lesz az iskolákban?


A kormány pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégiája szerint a pénzügyi ismereteket kötelező tartalomként fogják oktatni a 7-10. évfolyamon. A nyilvánosságra hozott dokumentumból azonban nem derül ki, hogy ez önálló tantárgy lesz, vagy a diákok a többi tanórán tanulhatnak majd pénzügyi ismereteket.

A stratégia arra is kitér, hogy a 3-6. évfolyam „tantárgyi tartalmaiban” meg kötelező lesz a pénzügyi nevelés megjelenése, a matematikaórákon pedig növelni kell a „háztartási/pénzügyi” problémákhoz kapcsolódó pénzügyi matematikai feladatok arányát.

A pedagógusképzést is érinti a stratégia, a leendő tanároknak és tanítóknak kötelező lesz pénzügyi-gazdasági kurzusokra járniuk.

Jelenleg csak a szakgimnáziumokban oktatnak külön tanórákon pénzügyi ismereteket, kötelező tantárgyként, más iskolákban a közismereti órákon jelenhet meg a téma, de az intézmények úgy is dönthetnek, hogy a szabad órakeretből szakítanak ki heti 45 percet a pénzügyi ismeretek tanítására.

Az NGM szerint azonban csak a diákok 10%-át elérő mértékben jelent meg az iskolai gyakorlatban a szabadon választható órakeret terhére a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása, melynek fő oka a megfelelő tankönyvek, a képzett tanárok és a képzések hiánya.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Új tantárgy lesz az iskolákban?

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
Fegyvert kapnának a tanárok
A floridai törvényhozás lehetővé tette egyes tanárok felfegyverzését az iskolákban

A floridai törvényhozás szerdán megszavazott egy olyan törvényt, amely korlátozza a katonai jellegű fegyverek viselésének jogát,...

Mindjárt itt a tavaszi szünet
Már nem kell sokat várnod a 2018-as tavaszi szünetre

A szürke, iskolában töltött téli hónapok után már a legtöbb diák tűkön ülve várja a tavaszi...

Close