Újabb kötelező érettségi tantárgy jön?


Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – írja az Eduline.hu a Magyar Nemzeti bank 180 pontos javaslatcsomagja alapján, amit kedden átadták a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

„Kötelező természettudományos érettségi (a matematikán felül), a természettudományos tárgyak oktatási színvonalának növelése a közoktatásban, tudatosabb karriertervezés elősegítése a középiskolások körében, lemorzsolódás csökkentése az egyetemi képzéseken” – sorolja a javaslatokat a Magyar Nemzeti Bank anyaga.

A Hoffman Rózsa-féle oktatási államtitkárság is foglalkozott hasonló tervvel, de abból végül nem lett semmi, állítólag azért, mert a hat érettségi már túl nagy terhet jelentett volna a diákok számára.

Forrás

Kép forrása: Balázs Attila, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Újabb kötelező érettségi tantárgy jön?

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
A Sparnál az idei tanévben 900 diák tölti szakmai gyakorlatát
A Sparnál az idei tanévben 900 diák tölti szakmai gyakorlatát

A Spar Magyarország a 2017/18-as tanévben mintegy 900 tanulószerződést kötött diáknak teszi lehetővé a szakmai gyakorlatot,...

Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
Több mint kétezer tanár hiányzik a tanévkezdéshez

Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust keresnek, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék, van olyan kistelepülés,...

Close