Újraindul a diplomamentő program


Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program, amellyel a kormány azoknak nyújt segítséget, akik oklevelüket a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg – közölte az OFA Nonprofit Kft. a Magyar Idők szombati számában.

Az új programban 1333 fő kaphatja meg a diplomáját, 400 millió forint áll rendelkezésre a célra. Az OFA közlése szerint a nyelvi képzések szeptember közepétől indulhatnak, és 2019. december 31-ig kell lezárulniuk.

A támogatás fejenként legfeljebb 300 ezer forint lehet, a támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat. Amennyiben ez nem történik meg, a támogatást vissza kell fizetni.

Már zajlik a programban közreműködő nyelvi képzések megkezdésére és folytatására jogosult felnőttképző intézmények kiválasztása, a jelentkezők a pályázati felületet várhatóan augusztustól érhetik el. A programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzésekre lesz lehetőség.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Újraindul a diplomamentő program

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Nyelvtanulás
Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban
Új rektort neveznek ki több egyetemen

Új rektort neveznek ki a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyeteme és a...

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását
Már elérhető a Magyar Képesítési Nyilvántartás

Elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás, amely bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt,...

Close