Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen

A repülőgép alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation gépészeti tervező laboratóriumot létesített a Debreceni Egyetem (DE) gépészmérnöki tanszékén. 12 tervező állomásból, 3D-s nyomtatót is magába foglaló labort adtak át a műszaki kar épületében.

Pintér Ákos, az egyetem általános rektorhelyettese az avatáson azt mondta, az új laboratórium segíti azt az innovációs folyamatot, amelyet az egyetem a térség iparvállalataival alakított ki, a mérnökképzés színvonalának emelése érdekében.

A laborátadás alkalmából együttműködési megállapodást írt alá Szűcs Edit, a műszaki kar dékánja és Roman Damschke, a Diehl mérnökközpont vezetője a Diehl Aviation Hungary Kft. és az egyetem további kooperációjáról.

A vállalat és az egyetem 2013 óta ápol szoros kapcsolatot: a Diehl elsőként csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, és részt vett a 2015-ben indított járműipari folyamattervező specializáció tantervének a kidolgozásában, és a tantárgyi tartalmak meghatározásában.

A Diehl szakemberei ma is szerepet vállalnak a gépészmérnöki alap- és mesterszakos hallgatók oktatásában, több, a karon végzett mérnök dolgozik a társaság csaknem 600 embert foglalkoztató nyírbátori gyártóegységében, illetve 60 fős debreceni mérnökközpontjában – hangzott el a laborátadón.

A Diehl Aviation a Diehl Stiftung & Co. KG egyik üzletága, amely számos, repülőgépgyártáshoz kapcsolódó tevékenységet folytat vezető beszállítóként a repülőgépek rendszer- és kabinmegoldásai terén – ismertette Roman Damschke hozzátéve, hogy világszerte több mint 5400 ember foglalkoztatnak. Ügyfeleik közé tartoznak az Airbus, a Boeing, a Bombardier és az Embraer csakúgy, mint a repülőgépeket üzemeltető kereskedelmi és üzleti célú légitársaságok – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép forrása: Balázs Attila, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 78

More in Felsőoktatás, Karrier
Szóbeli érettségi
Őszi érettségi – hétfőn kezdődnek a középszintű vizsgák

Csütörtökön befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
Negyvenmilliárd forint vállalkozóvá válás támogatására

Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című...

Close