Kis- és középvállalkozásokat is bevonna az ITM a szakképzésbe


A zalaegerszegi duális szakképző központ a kis- és középvállalkozások (kkv) bevonását jelenti a képzésbe – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Pölöskei Gáborné azt mondta, hogy a kis- és középvállalkozások eddig nem tudtak részt venni a képzésben, mert nincs kapacitásuk, helyük és idejük rá. A központ létrehozásával viszont feloszthatják egymás között, hogy mely területeken vállalnak képzést – tette hozzá.

Kiemelte, hogy ily módon a diákok több, különböző eszközön tanulhatnak, de a részvétellel a kkv-k magukon is segítenek, ugyanis a jövő munkavállalóit oktatják, akiket a képzés után azonnal alkalmazhatnak.

A cégek segítenek a tananyagfejlesztésben és a képzés részét képező eszközök kiválasztásában is – fűzte hozzá.

Kitért arra is, az önkormányzat, az iskolák és a városban működő vállalkozások együttműködésével 600 millió forint európai uniós és 46 millió forint önkormányzati támogatásból megvalósuló központban jövő szeptemberben indulhat képzés.

Forrás: MTI
Kép forrása: Mónus Márton, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kis- és középvállalkozásokat is bevonna az ITM a szakképzésbe

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Szakképzés
Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium
Rugalmatlanabb és hosszabb lesz a szakmatanulás

Már régóta lehetett tudni, hogy a kormány radikálisan módosítaná a szakképzést. Szeptember 30-án megjelent az Országos...

Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők
Megszűnik az ingatlanközvetítő képzés?

2020. szeptember 1-jétől jelentősen átalakul a szakképzésben megszerezhető szakmák rendszere, sok képzés eltűnik, például az ingatlanközvetítő...

Close