Ötéves kortól javasolná az iskolát egy szülői szervezet


A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért ötéves korban kezdené a tankötelezettséget – írja az Eduline. A szülői szervezet más javaslatokat is megfogalmazott közleményében, például a kötelező érettségi tárgyak számának csökkentését és a pedagógusok pszichológiai-egészségügyi vizsgálatát.

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért azt javasolja, hogy a tankötelezettség ötéves korban kezdődjön, „hogy a kisgyermekek minél előbb iskolai körülmények között tudjanak fejlődni”.

Közleményükben javasolják továbbá, hogy csökkentsék a kötelező érettségi tárgyak számát. Azt írják, „a tanuló joga eldönteni, melyik és hány tárgyból akar érettségi vizsgát tenni és milyen szinten, hiszen ő tudja, melyik tantárgyból akar felvételi vizsgát tenni.” Emellett visszahoznák a korlátozás nélküli előrehozott érettségit.

A szervezet szerint nyelvvizsga megszerzése sem bemeneti, sem kimeneti követelmény nem lehet a felsőoktatásban. Jelenleg nyelvvizsga nélkül senki nem kaphat diplomát, 2020-tól pedig csak az kerülhet be egyetemre, főiskolára, akinek legalább középfokú nyelvtudása van.

A lemaradó diákok számára létrehozott Híd-program helyett általános iskolai ösztöndíjrendszert vezetnének be, kezdeményezik a köznevelési törvény és a kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálatát.

A szülői szervezet közleményében szerepel továbbá, hogy kezdeményezik a pedagógusok pszichológiai-egészségügyi vizsgálatát.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ötéves kortól javasolná az iskolát egy szülői szervezet

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás, Nyelvtanulás
Kínában is bevezetik Polgár Judit oktatási sakkprogramját
A sakkot az oktatás is sokoldalú készségfejlesztőként használhatja

A sakk nem csupán játék és sport, hanem sokoldalú készségfejlesztő eszköz is, lehetőségeit ezért az oktatásban...

Érettségi - Történelem írásbeli
Itt vannak a legfontosabb információk a 2019-es érettségivel kapcsolatban

Még messze van az érettségi időszak, de a vizsgázóknak érdemes időben felkészülniük rá. Éppen ezért összeszedtünk...

Close