Szakképzés

Új ingyenes szakképzési lehetőség Győrben

2018 szeptemberében második alkalommal indul duális kereskedelmi szakképzés a győri Audi Hungaria ÁMK-ban.

A győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban korábban általános, az óvodától a gimnáziumig terjedő oktatás folyt. A 2017-2018-as tanév kezdetével azonban az intézmény képzési kínálata szakképzési tagozattal bővült. Az Audi Hungaria ÁMK a kétnyelvű duális szakképzéssel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni.

A 2017-2018-as tanévben az első évfolyam 12 diákja kezdte meg a német modell szerint bevezetett kétéves duális kereskedelmi szakképzést.

Az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ elnevezésű duális szakképzés keretében a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven folyik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon az egyes szakképző vállalatoknál – AUDI HUNGARIA, DUVENBECK, KNÜPPEL, MOL, REHAU – történik. Az iskolai oktatás a szakképzési követelményeknek, valamint a későbbi szakmai tevékenység igényeinek megfelelően zajlik.

Ez a Magyarországon teljesen új szakképzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt. A képzésre érettségivel és kitűnő német nyelvtudással, valamint különös elhívatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A képzés időtartama két év. Az itt szerzett képesítés németországi elismertetésére is lehetőség nyílik. Ezen képesítés továbbá ideális felkészítést nyújt későbbi duális gazdasági tanulmányokra – akár németországi egyetemeken is.

Az Audi Hungaria ÁMK-ban második alkalommal induló képzésre 2018. augusztus 13-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

Az új szakképzéssel, valamint a pályázati folyamattal kapcsolatos további információ az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ honlapján a „Szakképzés/Kereskedelmi szakképzés – Áttekintés“ címszó alatt található.

Legfrissebb cikkek

Social media toborzás tévhitek a Facebooktól a TikTokig

Interjú Knáb Anitával és Szilvási Gáborral Nem mindegy, hogy egyedül a céglogóra bízzuk cégünk toborzási…

2024. 02. 12.

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a…

2023. 12. 11.

Mire kíváncsiak az IT-sok az álláskeresés során?

Az álláshirdetések hiányosságai nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, ha egy vállalat nem találja meg a megfelelő szakembert…

2023. 12. 1.

Három tipp, hogy zökkenőmentes legyen minden tárgyalásod

Az elegáns megjelenés az üzleti találkozók, megbeszélések elengedhetetlen „kelléke”. Nem véletlenül fogalmazunk így. Ugyanis pusztán…

2022. 12. 22.

Első nap az irodában? Ezt vedd fel!

Az első benyomás, azt mondják, roppantul fontos. A fellépésed milyensége pedig előre sok mindent elárul.…

2022. 10. 26.

Így lehetséges az irodád stresszmentes átköltöztetése

Új otthonba költözni rendkívül stresszes, azonban gondolj csak bele, mennyivel nehezebb lenne ez akkor, ha…

2022. 09. 27.