A pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval


A pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval, mivel ez a folyamat a pénzügyeknél is több változással jár; a digitalizáció térnyerését a K&H-csoport elemzése szerint mutatja, hogy ma átlagosan minden családtagra két digitális eszköz jut, a gyerekek korán, 4-5 éves kortól rendszeres használóivá válnak, később pedig a játék mellett már legalább 56 százalékuk tanul is segítségükkel.

A csoport közleménye szerint a változás az oktatásban is megjelent: az iskolák 98 százalékának van legalább egy olyan terme, amely megfelel az aktuális igényeknek. Az általános iskolák mintegy felében, a középiskolák mintegy kétharmadában két vagy még több számítógépterem található – írták.

A közlemény idézi Horváth Magyary Nórát, a csoport kommunikációs ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a pénzügyi ismeretterjesztésnek jóval nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a fiatalok nevelésében, hogy felnőttként majd átlássák lehetőségeiket, felkészülten tudjanak dönteni. Ezért hozta létre a csoport a szórakoztató, élményt nyújtó platformként a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, illetve az új ismeretanyagok átadást támogató vlogsorozatot és mobilapplikációt.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Merényletek Srí Lankán - A nyíregyházi Kossuth gimnázium végzősei is csatlakoztak az evangélikusok gyűjtéséhez
Egy nyíregyházi gimnázium végzősei is csatlakoztak a Srí Lanka-i terrortámadások áldozatai javára indított pénzgyűjtéshez

A nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium végzősei is csatlakoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház által a Srí...

Elérhető az ingyenes InterRail program uniós honlapja
Az EU újabb ingyenes európai utazási pályázatot hirdetett fiatalok számára

Újabb ingyenes utazási pályázatot hirdetett az Európai Bizottság az Európai Unió területén élő 18 éveseknek -...

Close