Európai perbeszédversenyt nyertek ELTE-s hallgatókAz ELTE hallgatói első helyezést értek el a Hágában megrendezett Telders európai perbeszédversenyen – közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az ELTE áprilisban a Jessup nemzetközi jogi perbeszédversenyen is első helyezést szerzett, ezzel a világ első olyan egyeteme lett, amely egy évben mindkét versenyt megnyerte.

Az ELTE csapata a korábbi években már nyert egyéni díjat, valamint kiváló pontszámokkal jutott tovább a legjobb csapatok közé, azonban ez az első alkalom, hogy a magyar csapat – Balogh Dóra, Máté Dávid, Schultz Balázs és Tóth Franciska – a döntőben mérethette meg magát és legyőzte a korábbi években többször is bajnoki címet szerzett University of Leiden csapatát – emelték ki.

Hozzátették, a versenyen az alperesi oldal elnyerte a legjobb alperesi szóbeli szereplésért járó első díjat, Tóth Franciska kapta a legjobb szónok díját, a csapat felperesi oldala pedig hetedik helyezett lett.

A magyar versenyzőket Kajtár Gábor, a nemzetközi jogi tanszék adjunktusa és Sulyok Katalin tanársegéd készítette fel a múlt héten 42. alkalommal megrendezett perversenyre, ahol a csapat az elődöntők során Hollandia, Franciaország, Bulgária és Törökország ellen mérkőzött meg. A döntőben a csapatnak az alperesi oldalon kellett érvelnie – ismertették.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Európai perbeszédversenyt nyertek ELTE-s hallgatók

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Tehetségkutató és képességfejlesztő programot indít az egri Gárdonyi Géza Színház
A színházi nevelésről tartanak konferenciát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A színházi nevelésről tartanak szakmai konferenciát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) május 29-én. A konferencia...

Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Újabb információk derültek ki a nyelvi diákhitelről

Októbertől igényelhető a nyelvi diákhitel, amely az aktív és passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, valamint a már...

Close