Évről-évről nő a BGE-re magas pontszámmal bejutók aránya


Évről-évről folyamatosan nő a Budapesti Gazdasági Egyetemre (BGE) magas pontszámmal bejutók aránya – írta az intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az egyetem a felvételi adatok alapján úgy értékelt, hogy továbbra is piacvezető az üzleti képzések területén. Az általános felvételi eljárást követően a 2019/2020-as tanévben 6 192 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen, ami 6 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is növekedett az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók aránya: a felvett hallgatók 61 százaléka állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait az egyetemen. Ugyancsak átlag feletti a növekedés a levelező képzésekre felvettek arányában, amely szerintük azt mutatja, hogy a “munka mellett való tanulás egyre elterjedtebb modellé válik”.

2019-ben az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók arányának további növekedése mellett az idegen nyelvű képzésekre felvettek száma is jelentősen nőtt – közölték.

Forrás: MTI
Kép forrása: Czeglédi Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Évről-évről nő a BGE-re magas pontszámmal bejutók aránya

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 132

More in Felsőoktatás
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
1700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeként mintegy 1700-an kezdhetik meg a tanévet szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati...

Rangos nemzetközi konferecia kezdődött a Műegyetemen
A BME kiemelkedően magas pontszámok mellett csaknem ötezer új hallgatót vesz fel

Kiemelkedően magas átlagpontszámok mellett 4774 új hallgatót vesz fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)...

Close