Ezekhez a szakmákhoz kell érettségi


Egyre népszerűbbek az OKJ képzések az érettségizettek körében is. Ha nem sikerült idén a felvételi, vagy rövidebb idő alatt szeretne valaki piacképes szakmát szerezni, egy OKJ képzés elvégzése jó alternatíva lehet – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Az államilag elismert szakképesítéseket az Országos Képzési Jegyzék tartalmazza. Minden szakképesítéshez tartozik egy hétjegyű azonosító szám. Az OKJ azonosító első két számjegyéből megtudhatjuk a szakképesítés szintjét, a szükséges előképzettséget, illetve azt, hogy a képzés szakképesítés, rész-szakképesítés vagy szakképesítés-ráépülés.

Érettségivel az 51-es, 52-es és 54-es számmal jelzett OKJ-s képzések kezdhetők el, míg a 21-es, 31-es, 32-es és 34-es számmal jelzett kurzusokhoz érettségi sem kell, csak alapfokú iskolai végzettség. A többi OKJ-s tanfolyam szakképesítésre épül vagy felsőfokú végzettséghez kötött, tehát a sima érettségi nem elég.

„A legtöbb ügyviteli, ingatlanos, közművelődési, pénzügyi és gazdasági képzés érettségihez kötött, de a képzésre való jelentkezés előtt minden esetben érdemes ellenőrizni az adott tanfolyam bemeneti követelményeit” – írja a Centrum Oktatóközpont.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ezekhez a szakmákhoz kell érettségi

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 197