Így válassz OKJ-s tanfolyamot – 4 tipp a legjobb képzés megtalálásához


Egyre népszerűbbek az OKJ-s képzések, és ma már rengeteg iskola és képzés közül lehet választani. A széles kínálat egyszerre jelent előnyt és hátrányt, hiszen nagy szabadságot ad a tanulásra, ugyanakkor nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb képzést.

A Centrum Oktatóközpont összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat a tökéletes tanfolyam kiválasztásához.

1. Körültekintően válassz képzőhelyet!

Jelenleg rengeteg képzőhely közül válogathatsz, azonban nem biztos, hogy mindegyik egyformán erős minőségileg. Érdemes ezért utánajárnod többek között annak, hogy a kiszemelt cég rendelkezik-e engedéllyel, emellett stabilan működik-e. Akár személyesen is felkeresheted a képzőhelyet a jelentkezés előtt.

2. Keress olyan képzést, ami érdekel!

Az egyik legfontosabb szempont a képzés kiválasztásánál, hogy valóban érdekeljen a terület, amit tanulni fogsz. Ha nem érdekel egy szakma, hiába van rá kereslet, sose leszel igazán jó szakember azon a területen. Fontos, hogy ismerd önmagadat, tudd, mik az erősségeid és a gyengeségeid.

 3. Nézz utána a hiányszakmáknak!

Ha mégis bizonytalan vagy a választásodat illetően, akkor járj utána a keresett szakmáknak. Így már könnyen szűkítheted azokra a képzésekre a listád, amelyek tényleg érdekesek is a számodra. A pénzügyi képzésekre tavaly nagy volt az igény, ugyanakkor targoncavezetőnek is sokan tanultak.

 4. Figyelj a választott képzés feltételeire!

Például nem mindegyik képzéshez ugyanazok az iskolai követelmények, sőt, nem akármelyik OKJ-s képzés elvégzéséért jár többletpont a felvételin. Érdemes figyelembe venned, hogy milyen a választott tanfolyam ütemezése, mi fér bele az idődbe. A fizetős képzések egyik nagy előnye például, hogy rugalmasabbak, mint az államilag támogatottaké. Sok felnőttképzőnél elérhetőek kedvezmények, akár részletfizetési lehetőség is, és további szolgáltatások (szakkönyv, e-tananyag, vizsgafelkészítés), de mindig érdemes utánajárni, hogy a képzési költség mit tartalmaz pontosan.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Így válassz OKJ-s tanfolyamot – 4 tipp a legjobb képzés megtalálásához

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Palkovics László
Szeptembertől Palkovics László minisztériumához tartozik a felsőoktatás

A kormány döntése értelmében szeptember elsejétől az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM)...

Ingyenes pályaválasztási napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Ezekért a szakmákért jár pluszpont a felvételin

Augusztus 26-án derülnek ki az idei pótfelvételi eredményei. Azoknak, akiknek idén nem sikerült bejutniuk a vágyott...

Close