Ismét lehet pályázni egyesült államokbeli középiskolai ösztöndíjra


Idén is lehet pályázni a Future Leaders Exchange (FLEX) ösztöndíjra, amelynek középiskolás nyertesei egy tanévet tölthetnek az Amerikai Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a FLEX ösztöndíjra október 17-éig pályázhatnak magyar diákok. A kulturális csereprogramban résztvevők önkéntes fogadó családoknál élnek, megismerkednek az amerikai kultúrával, szokásokkal, családi, iskolai és közösségi élettel, az amerikai értékekkel. Mindeközben számos lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák hazájukat.

A FLEX program már csaknem három évtizede létezik, huszonegy országból lehet rá jelentkezni, a magyarországi diákok számára azonban csak tavaly nyílt meg először ez a lehetőség. Az első magyar FLEX ösztöndíjasok idén nyáron utaztak Amerikába és kezdték meg a 2019/2020-as tanévet.

Olyan 9. és 10. évfolyamosok jelentkezését várják, akiknek jó az angoltudásuk és legalább jó (4-es) a tanulmányi eredményük. A pályázat teljesen nyitott, bárki jelentkezhet rá, aki megfelel a feltételeknek. Az első lépés az online pályázati lap kitöltése és megírása, ahol az adatok megadásán túl három fogalmazást kell írni angolul. Ez alapján egy független washingtoni bizottság dönti el, hogy kik kerülnek be a következő fordulóba. Ebben a jelöltekre angol nyelvi teszt, esszéírás, személyes meghallgatás, csoportmunka és egy húszoldalas pályázati űrlap kitöltése vár. A végleges döntés 2020 tavaszára várható – írták.

Az amerikai kormány által biztosított teljes körű ösztöndíj tartalmazza az útiköltséget, az egészségbiztosítást, elhelyezést a fogadó családnál, középiskolai beíratást, az elutazás előtt egy többnapos felkészítő tréninget, havi zsebpénzt és a helyi közösségek által szervezett programokat.

A pályázati link elérhető a FLEX program weboldalán.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ismét lehet pályázni egyesült államokbeli középiskolai ösztöndíjra

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 203

More in Közoktatás, Motiváció, Nyelvtanulás
Újraindul a diplomamentő program
Nőtt a diplomások és a korai iskolaelhagyók száma is Magyarországon

Uniós szinten 2009 és 2018 között 32,3 százalékról 40,7 százalékra emelkedett a felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok...

Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Az iskolák szeptember végéig jelezhetik igényeiket a támogatott külföldi nyelvtanfolyamokra

Az iskoláknak szeptember 30-ig van lehetőségük felmérni, hogy tanulóik milyen arányban és mely országokban kívánnak részt...

Close