Online tudástárat fejlesztett gyerekeknek a Ruben Brandt csapata


Az élményszerű oktatást szolgáló online tudástárat fejlesztettek 12-18 év közötti gyerekeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film készítői, akik a filmben megjelenő, mintegy 300 művészeti alkotást és azok eredetijét gyűjtötték össze az okosmozi.hu internetes oldalon.

A Milorad Krstic által rendezett filmhez kapcsolódó honlap festmények, szobrok, filmek, dizájn, építészet, zene és cirkuszművészet kategóriákban közöl tényeket és érdekességeket a filmben felbukkanó híres alkotásokról – olvasható az oldal készítőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

A portál bevezetéséhez Kamarás Iván főszereplésével, László Marcell rendezésében készült egy rövid, vlog stílusú kedvcsináló, amely rávilágít arra, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között.

Kurdy-Fehér János, a film producere és az OkosMozi ötletadója szerint ez a tudástár a régi és a kortárs művészeteket köti össze a fiatalokkal és a modern kommunikációs technikákkal, szokásokkal.

Az OkosMozi egyelőre a tavaly bemutatott animációs filmhez kapcsolódik, de bármilyen más film, színházi előadás vagy irodalmi mű is feldolgozható ebben a formában.

Az okosmozi.hu indulásához nyereményjáték is kapcsolódik, amelyről részletesen a weboldalon lehet olvasni.

Az OkosMozi szakmai támogatója többek között a Szépművészeti Múzeum és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol az iskolások számára ingyenes vetítéseket is tartanak a filmből.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Online tudástárat fejlesztett gyerekeknek a Ruben Brandt csapata

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 37