5 gyorsan elvégezhető, bárki számára hasznos tanfolyam

Munka és család mellett nem mindig könnyű megoldani a tanulást, így sokan keresnek pár nap vagy legfeljebb néhány hét alatt elvégezhető tanfolyamokat.

A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte azokat a gyorsan – akár néhány nap alatt – elvégezhető képzéseket, melyekkel piacképes tudást szerezhetnek a résztvevők. A tanfolyamkereső portálon nem csak OKJ képzések közt lehet válogatni. Számos rövid idő alatt elvégezhető felnőttképzést találnak a tanulni vágyók az oldalon.

 

  1. Gyorsolvasás

Azoknak, akiknek sokat kell olvasniuk, vagy tanulni akarnak, de kevés idejük van rá, nagy segítség lehet ez a képzés.  Ez egy olyan interaktív, személyre szabott tréning, mellyel nemcsak az olvasás sebessége fog nőni, hanem az információ feldolgozásának hatékonysága is. A résztvevők bárhol, bármikor gyakorolhatnak, és fejlődésüket folyamatosan nyomon követhetik a rendszerben.

A kurzus 20, egyenként félórás leckét tartalmaz, de akik szeretnének, ennél többet is gyakorolhatnak, plusz díj nélkül.

 

  1. Elsősegélynyújtás

Sokan a csak jogosítvány megszerzésekor vesznek részt elsősegélynyújtó tanfolyamon, de több szakmában a munkáltató is kötelezi a dolgozókat egy munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzésére.

Bár sokan ezt egy kötelező feladatként élik meg, érdemes ezekre a képzésekre úgy tekinteni, hogy az egyik legfontosabb tudást biztosítják a résztvevőknek. Hiszen ezek a pár órás tanfolyamok akár életet is menthetnek.

 

  1. Life coach

A life coach szakma még talán kevésbé ismert Magyarországon, de nem lehet azon csodálkozni, ha néhány év elteltével már a jól fizető foglalkozások között tartjuk majd számon.

A life coachingot leginkább életvezetési tanácsadásként lehetne magyarra fordítani, de ennél azért jóval többet takar ez a kifejezés. A life coach ugyanis segítséget nyújt a hozzá fordulóknak az élet minden területén, például támogatást adhat olyan gondok leküzdésében, mint a stressz, a konfliktuskezelés, a gyászidőszak vagy éppen egy szakítás feldolgozása. De a jó szakember éppen úgy ügyfelei motiválására is képes.

A life coaching beszélgetések során a szakember négyszemközt találkozik ügyfeleivel. A párbeszédek során feltárják a problémák mélységét, kijelölik az elérendő célokat. A következő találkozás alkalmával már kisebb feladatokat is kitűznek, melyeket közösen valósítanak meg lépésről lépésre.

A 130 órás tanfolyam során a résztvevők olyan kompetenciákat sajátíthatnak el, melyek a saját életükre is pozitív hatással lesznek.

 

  1. Időgazdálkodás tréning

A sikeres emberek egyik ismérve, hogy hatékonyan osztják be az idejüket. A mindössze két napos tréning alatt a résztvevők elsajátíthatják az időgazdálkodás és a prioritás-meghatározás alapjait, és segítséget kapnak az időrabló tevékenységek felismerésében és legyőzésében.

 

  1. Alap informatikai tanfolyamok

Napjainkban a számítógép és az okostelefon az életünk részei, így elengedhetetlen, hogy jól tudjuk alkalmazni ezeket az eszközöket. Szerencsére számos rövid tanfolyam indul azok számára, akik az irodai alkalmazásokat (Word, Excel, PowerPoint), képszerkesztőket vagy éppen az internetet szeretnék hatékonyan használni.

Azok, akik már haladóbbak az informatika világában, egy WordPress tanfolyamon már egy hét alatt elsajátíthatják, hogyan készítsenek saját weboldalt.

 

Mint látható, széles a képzéskínálat azok számára is, akik gyorsan elvégezhető képzéseket keresnek. A TanfolyamOKJ.hu blogcikkében további gyorsan elvégezhető tanfolyamokról olvashatsz.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

5 gyorsan elvégezhető, bárki számára hasznos tanfolyam

Olvasáshoz szükséges idő: 3 min
0
More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
Online mesterkurzust indít Spike Lee filmrendező
Nyolc filmes hiányszakma képzése indulhat ősszel NFI támogatással

Nyolc filmes hiányszakma - felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító - képzése...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
5+1 képzés, mellyel könnyen indíthatsz saját vállalkozást

A vállalkozói életforma egyre vonzóbb a fiatalok körében, de sokaknak nincs ötlete, milyen vállalkozást indítsanak. Szerencsére...

Close