A BME kiemelkedően magas pontszámok mellett csaknem ötezer új hallgatót vesz felKiemelkedően magas átlagpontszámok mellett 4774 új hallgatót vesz fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a szeptemberben induló új tanévre, az alapképzésekre felvett állami ösztöndíjas hallgatók átlagpontszáma csaknem 419 pont volt.

A műegyetem közleménye szerint az intézmény alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők létszáma és átlagpontszáma is magas maradt a kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellenére is: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám kiemelkedően magas, 418,8 volt, önköltséges formában felvettekkel együtt pedig 416,2 volt.

Mesterképzésben csaknem ezren kezdhetik meg az ősszel tanulmányaikat, illetve további több mint ezren nyertek felvételt idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikére.

Az egyetemre jelentkező több mint 11 ezer diák 21 százaléka valamelyik mesterképzést jelölte meg, ez az arány 7,5 százalékponttal magasabb az országos átlagnál.

Forrás: MTI
Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A BME kiemelkedően magas pontszámok mellett csaknem ötezer új hallgatót vesz fel

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem
Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem

Növelte hallgatói létszámát a központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a tavalyinál 6 százalékkal több,...

Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Budapest
Rekordszámú új hallgató kezdi meg szeptemberben a tanévet az ELTE-n

Rekordszámú új hallgatót várnak az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE), a felsőoktatási intézményben 10 170 elsőéves kezdi...

Close