A felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatábort

A felsőoktatási intézmények többsége – saját hatáskörben – megtartja a gólyatáborát – mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke.

Murai László közölte: nem szervez ugyanakkor gólyatábort például az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem, de ezek az intézmények helyette valamilyen orientációs napot tartanak majd az új hallgatóinak szeptemberben.

Elmondta azt is, hogy a táborokat a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezik. Így nem lehet 500 résztvevősnél nagyobb rendezvényt szervezni, figyelni kell a higiénés szabályokra, és a legtöbb helyen lázat is mérnek a jelentkezők között. A programokat általában szabadtéren tartják, és kerülik a személyes kontaktust.

A Semmelweis Egyetem gólyatáborában pedig csak az vehet részt, aki koronavírus-tesztet végeztet magán előtte – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatábort

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 36

More in Felsőoktatás
Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Budapest
A legtöbb felsőoktatási intézmény megtartja gólyatáborát

A felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatáborát - mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke...

Diákhitel1
Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel

Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető  diákhitel – közölte az Innovációs és Technológiai...

Close