A jövő legkeresettebb szakmái

Sokakat foglalkoztat a kérdés, mik lesznek a jövő szakmái. Mivel világunk folyamatosan változik, így egyes szakmák várhatóan egyre inkább eltűnnek majd, másokra viszont nagyobb kereslet mutatkozik majd, mint valaha.

A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamközvetítő oldal utánajárt ennek a kérdésnek, és készített egy válogatást a jövőben várhatóan népszerű szakmákból.

A cikk hangsúlyozza, hogy szakmaválasztásnál érdemes átgondolni, hogy a tanulmányok befejezése után a megszerzett tudással milyen esélyünk lesz elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Talán nem meglepő, hogy a napjainkban népszerű informatikai szakmák adják a jövő szakmáinak tekintélyes részét. A rohamtembóban fejlődő mobilkommunikáció, az okos eszközök a virtuális valóság világában egyre több fejlesztőre és kreatív elmére lesz szükség. De más számítógépes szakemberek is megtalálhatják számításukat a jövőben, hiszen az eszközöket karban is kell tartani.

A számítógépekért kevésbé rajongóknak viszont jó hír lehet, hogy az IT területétől távol eső, emberekkel foglalkozó, humán foglalkozások is szép számmal képviseltetik magukat a jövő keresett szakmái között.

A bővebb összeállítás a jövő szakmáiról ebben a cikkben olvasható.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A jövő legkeresettebb szakmái

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 118

More in Felnőttképzés, Szakmák
Egy felmérés szerint az IT, technológia területén tanuló vagy dolgozó fiatalok érzik leginkább biztosnak munkahelyüket
Közel félmillió forintot is kereshetnek a frissdiplomás informatikusok

Az Oktatási Hivatal most lezárult, mintegy 600 ezer hallgató munkaerőpiaci követése alapján készült kutatása azt bizonyítja,...

Szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
A nyolcadikosok továbbtanulásában a szülők véleménye még mindig a legfontosabb szempont

A 2020-21-es tanévben pályaválasztás előtt álló általános iskolások továbbtanulásában a szülők véleménye még mindig a legfontosabb...

Close