A lejárt bérletekkel és igazolványokkal is lehet utazni

Friss érvényesítés nélkül is elfogadják a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók az utazási kedvezményre jogosító, lejáró diákigazolványokat a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Mivel a felsősoktatásban intézménylátogatási tilalom van, a köznevelésben pedig az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben történik, a felsőoktatásban tanulók március 31. után is kedvezményesen utazhatnak a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal, akik pedig még nem kaptak diákigazolványt, azok az elektronikusan küldött igazolást kinyomtatva élhetnek a kedvezményekkel – írták.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a járvány terjedése akkor lassítható le, ha aki teheti, otthon marad, ezért az intézkedés nem a veszélyhelyzet idejére eső utazások megkönnyítését szolgálja, hanem hogy a veszélyhelyzet megszűnése után az érintettek diákigazolványuk érvényesítéséig kedvezményesen utazhassanak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A lejárt bérletekkel és igazolványokkal is lehet utazni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 256

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Diákhitel1
A Diákhitel Központ törlesztési moratóriumot hirdetett

A Diákhitel Központ (DhK) a csütörtökön hatályba lépett kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően - törlesztési moratóriumot hirdetett a...

Szakmák éjszakája a Kaesz Gyula faipari szakiskolában
A szakképzésben is bevezette a digitális tanrendet az Innovációs és Technológiai Minisztérium

A szakképzésben is bevezette a digitális tanrendet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM); ha  a tanulónak...

Close