A pedagógus-szakszervezetek felfüggesztik a sztrájktárgyalásokat


A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint most a koronavírus-járvány megfékezése a fő feladat, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával megkezdett sztrájktárgyalásokat határozatlan időre felfüggesztik.

Az érdekvédelmi tömörülések az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint bár az oktatásban dolgozók helyzete az elmúlt években sok szempontból és elfogadhatatlan módon a mélypontjára jutott, a két pedagógus-szakszervezet most mégis arra koncentrál, hogy közreműködjön a koronavírus-járvány terjedésének lassításában, ezért is állt ki az elmúlt napokban határozottan az oktatási intézmények mielőbbi bezárása mellett.

Kiemelték: a pedagógusok minden tudásukat arra használják, hogy működtessék az oktatásban elrendelt új munkarendet. A tanárok kreativitását mutatja, hogy a közösségi oldalakon egymást segítő csoportok alakulnak, módszereket osztanak meg, hiszen egyik napról a másikra kell felkészülniük a digitális oktatásra. A társadalom is összefogott: digitális eszközöket ajánlanak fel cégek, mások tudásukat kamatoztatnák az internetes oktatásban – írták.

A PSZ és a PDSZ egyaránt azt reméli, a kormány számára ebben a helyzetben ismét egyértelművé válik, hogy a pedagógusok, az őket képviselő szakszervezetek a társadalom, a gyermekek jövője iránt érzett felelősségből emelték fel eddig is hangjukat. Hivatásszeretetük és felelősségtudatuk megkérdőjelezhetetlen – írták.

A két szakszervezet bízik abban is, hogy a koronavírus elleni közös és sikeresen megvívott küzdelem után a közszolgálat egésze, ezen belül az oktatási dolgozók is megkapják végre a méltó erkölcsi és anyagi elismerést – olvasható közleményükben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A pedagógus-szakszervezetek felfüggesztik a sztrájktárgyalásokat

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
Nem rendezik meg az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőit

A koronavírus terjedése miatt kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel nem rendezi meg az Országos Középiskolai Tanulmányi...

Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
Hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények

Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány...

Close