A Semmelweisen a legmagasabb az egészségügy területén a ponthatár 


A Semmelweis Egyetemen (SE) a legmagasabb a ponthatár az orvos- és egészségtudományi területen – közölte honlapján az intézmény.

A cikk szerint az idei felsőoktatási ponthatárok kihirdetésekor kiderült, hogy 2119 hallgató nyert felvételt a Semmelweis Egyetem hat karára. Az orvos- és egészségtudományi területen a korábbi éveknek megfelelően a Semmelweis képzéseire való bejutáshoz volt szükség a legmagasabb pontszámra.

Ez azt jelenti, hogy a Semmelweis Egyetem népszerűsége töretlen a hallgatók körében, csaknem minden kar minden képzése teljes kapacitással tud indulni a 2019/20-as tanévben – értékelte az idei felvételi eljárást Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes.

Kiemelte: az osztatlan képzések közül az orvosi és a fogorvosi képzésre továbbra is mintegy háromszoros a túljelentkezés az elsőhelyes jelentkezők számát nézve, több népszerű szakon pedig tovább emelkedtek a ponthatárok.

Az Általános Orvostudományi Karon (ÁOK) az államilag finanszírozott képzésben 442 pontra volt szükség a bejutáshoz, ami egy ponttal magasabb a tavalyinál. A képzésre felvettek átlagpontszáma meghaladja a 460-at. 398-an kezdhetik meg tanulmányaikat a karon államilag finanszírozott, hárman önköltséges képzésben; utóbbi esetében 450 lett a ponthatár.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar három képzésére – egészségügyi szervező, egészségügyi menedzser és szociális munka – 113-an jutottak be a mostani felvételi eljárásban. A ponthatárokban nincs jelentős változás az elmúlt évhez képest.

Az Egészségtudományi Karon emelkedő ponthatárok mellett, 1264-en nyertek felvételt, ami mintegy negyven fős emelkedést jelent a múlt évhez képest. A karon a korábbi évekhez hasonlóan a gyógytornász és a dietetikus képzés esetében a legmagasabb a ponthatár, az államilag támogatott alapképzés esetében előbbinél 439, utóbbinál 417 pontot kellett elérni a felvételhez.

A Fogorvostudományi Karra (FOK) való bejutáshoz a tavalyival megegyezően magas, 434 pontra volt szükség a bekerüléshez; 96-an nyertek felvételt. az első évre jelentkezők között azonban vannak újrafelvételizők és másoddiplomások is.

A Gyógyszerésztudományi Karon tovább emelkedett a ponthatár, idén a tavalyihoz képest hattal több, 398 pontra volt szükség a bejutáshoz. Ennek nyomán 163-an kezdhetik el a tanulmányaikat.

Ugyancsak nőtt a ponthatár a Pető András Karon; 82 hallgatót vesznek fel a budapesti képzésre, a 106 fős maximális keretszám feltöltésére pedig pótfelvételi keretében nyílik lehetőség.

A székhelyen történő, budapesti oktatás mellett 2019 szeptemberétől két határon túli – erdélyi és vajdasági – képzéssel bővül a kar portfóliója – közölte honlapján az intézmény.

Forrás: MTI
Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A Semmelweisen a legmagasabb az egészségügy területén a ponthatár 

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 55

More in Felsőoktatás
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Négyszázkilencven volt a legmagasabb ponthatár

Négyszázkilencven volt - az elérhető 500-ból - a legmagasabb ponthatár idén, a bejutáshoz ezt a Pécsi...

Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Debrecen
Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

Nyilvánosságra hozták Budapesten szerda este a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi ponthatárait, amelyeket a felvi.hu oldalon...

Close