A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

A téli szünetben – ahogyan az összes iskolai szünetben – is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés a rászoruló diákoknak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A közleményen azt írták, hogy a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyermekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is. Az étkezés megszervezése az önkormányzatok feladata – tették hozzá.

A közlemény szerint a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 30

More in Közoktatás
Amerikai ösztöndíjlehetőség
Hétfőig lehet jelentkezni a külföldi egyetemi felvételit támogató programra

December 23-án reggel 9 óráig jelentkezhetnek a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra azok a középiskolások és egyetemisták, akik...

Áprilistól lesz újra dolga a felvételizőknek
Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja. A program honlapján közzétették a jelentkezés lehetséges helyszíneit,...

Close