Az I. kerületben is elindult az Idősügyi Infokommunikációs Program

A budapesti I. kerület is csatlakozott az Idősügyi Infokommunikációs Programhoz, amelyben az idén országszerte százezer 65 év feletti ember szerezhet számítógép- és internethasználati ismereteket tizenkétszer kétórás időkeretben – jelentették be csütörtökön az I. kerületben, az első kurzus indulása után tartott sajtótájékoztatón.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta, a digitális átalakulás nem csupán technikai, hanem mindenkit érintő társadalmi változás is. A kormány pedig azt szeretné, hogy ennek a változásnak minden magyar állampolgár részese legyen: mindenki rendelkezzen elérhető, megfizethető internettel, valamint a digitális írás és olvasás képességével.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa arról beszélt, hogy Magyarországon egyre nő az idősek aránya, és közülük sokan egyedül, magányosan élnek. Erre a kihívásra szerettek volna reagálni a program elindításával – mutatott rá.

Kitért arra, a program előtt végzett szükségletfelmérés eredménye szerint az idősek számára a legfontosabb az egészség és a biztonság megőrzése, valamint a magány enyhítése.

A program mindhárom igényt kielégíti, hiszen az idősek az interneten keresztül tarthatják a kapcsolatot rokonaikkal, ismerőseikkel, bekapcsolódhatnak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) online bűnmegelőzési konferenciáiba, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által kifejlesztett számítógépes játékokkal megőrizhetik szellemi frissességüket is – ismertette Jeneiné Rubovszky Csilla.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere elmondta, a képzések iránt óriási volt az érdeklődés, így első körben két helyszínen hat csoportban indult az oktatás, ősszel pedig reményeik szerint újabb kurzusok indulnak majd.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az I. kerületben is elindult az Idősügyi Infokommunikációs Program

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 139

More in Felnőttképzés, Motiváció
A Művészeti Egyetemek első találkozója
Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját

Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET), amelyen előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal és workshopokkal mutatkoznak...

Pályázati lehetőség
A kis cégek két hét alatt kimerítették a munkahelyi képzésekre szánt keretet

Két hete vált csak elérhetővé a munkahelyi képzésekre fenntartott több mint 30 milliárd forint, de a kis cégek lényegében...

Close