Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra a nyelvvizsga egyben pontszerzési lehetőség is.

Czifrik-Keszthelyi Barbara, a TIT Ixam nyelvvizsgaközpont irodavezetője elmondta, a májusban és júniusban szerzett pontjaikat a vizsgázók a felvételi eljárásban biztosan beszámíthatják.

A felvételi eljárásban nem szükséges nyelvvizsga-bizonyítványt csatolni, elegendő a nyelvvizsgaközpont hivatalos igazolása az eredményről – jegyezte meg.

Mint mondta, általában angolból és németből lehet vizsgát tenni, de vannak olyan központok, amelyek más nyelvekből is hirdettek vizsgákat. Az Ixam június elejétől – angol és német nyelven – indít B2 és C1 szinten nyelvvizsgákat – fűzte hozzá.

A vizsgára online, illetve papíralapon lehet jelentkezni, személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség.

Hangsúlyozta: az online nyelvvizsgázáskor minden vizsgázóról rögzített felvétel készül. A vizsgaközpontok biztosítják azt, hogy a vizsgázáskor a próbálkozó egyedül van az otthonában, nincs segítsége. Ha a teremfelügyelőben felmerül a gyanú, hogy a vizsgázó nincs egyedül, vagy segítséget használ, akkor felszólítja, hogy vigye körbe a helyiségben kameráját – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy amennyiben a vizsgázó segítséget vett igénybe, kizárják.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 190

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás, Nyelvtanulás
Ösztöndíjjal támogatja az ELTE a járványhelyzetben önkénteskedő hallgatóit
Ösztöndíjjal támogatja az ELTE a járványhelyzetben önkénteskedő hallgatóit

A koronavírus járvány miatti rendkívüli helyzet idején végzett önkéntes hallgatói tevékenység támogatására ösztöndíjat hozott létre az...

Érettségi - Történelem írásbeli
Német nyelvi írásbelikkel zárultak az első hét vizsgái

A német nyelvi érettségikkel zárultak pénteken az első hét írásbeli vizsgái, az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint...

Close