Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés a rászoruló diákoknak

Az őszi szünetben – ahogyan az összes iskolai szünetben – is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A szünidő alatt napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek – írták arra is kitérve, hogy az ingyenes gyermekétkeztetést a szülők a települési önkormányzat jegyzőjénél írásban igényelhetik az október 28. és november 1. közötti hétköznapokra.

A szülők bármikor, az őszi szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje – hívták fel a figyelmet.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőt. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget nyújt a szülőnek – részletezte a közlemény.

2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés a rászoruló diákoknak

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 115

More in Közoktatás
Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt
Bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető kiberbiztonsági tankönyve

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető, kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt stílusban megírt kiberbiztonsági tankönyve -...

Spanyol nyelven tanuló magyar gimnazistákat jutalmaztak meg
Spanyol nyelven tanuló magyar gimnazistákat jutalmaztak meg

A hazai spanyol kétnyelvű gimnáziumok legjobb diákjai kaptak elismerést kedden Budapesten. A budapesti spanyol nagykövetség díjait...

Close