Ballagó diákok segítenek fogyatékossággal élő fiatalokon


Már huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz. A kezdeményezés keretében a diákok arra kérik családtagjaikat és barátaikat, hogy egy-két szál virág vagy csokor árát jótékony célra fordítsák.

2016-ban még csak két középiskola – a Városmajori Gimnázium és a Gödöllői Református Líceum – vett részt a KézenFogva Ballagunk kezdeményezésben, de tavaly már hárommillió forintot gyűlt össze. Ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta működik, munkájukkal a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait szeretnék megkönnyíteni. A fogyatékos gyerekeket nevelő családoknak több családsegítő programot és szolgáltatást kínálnak – például jogsegélyszolgálatot, családterápiát, információs szolgáltatást, amelynek a segítségével egymásra tudnak találni egy adott térségben élő családok és a szolgáltató szervezetek.

Több középiskolában már hagyomány, hogy a végzősök csatlakoznak az alapítvány akciójához. Bármelyik iskola csatlakozhat a kezdeményezéshez, de a diákok egyénileg is jelentkezhetnek az alapítvány weboldalán.

A diákok a pénzadományokon túl is tudják segíteni a szervezet működését. Vannak például olyan volt középiskolások, akik még mindig visszajárnak osztályfőnöki órát tartani a programról az éppen végzős osztályoknak. Az alapítvány társadalmi érzékenyítő programjaiba is bekapcsolódhatnak a fiatalok, és mindenki segíthet az elfogadással, segítségnyújtással.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ballagó diákok segítenek fogyatékossággal élő fiatalokon

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 249

More in Közoktatás, Szakképzés
Díjmentes vetítéseket szerveznek középiskolásoknak az Urániában
Ruben Brandt, a gyűjtő – Díjmentes vetítéseket szerveznek középiskolásoknak az Urániában

Díjmentesen nézhetik meg középiskolások a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációt az Uránia Nemzeti Filmszínházban a...

Látássérült gyerekeknek fejleszt Braille-építőkockákat a Lego
Látássérült gyerekeknek fejleszt Braille-építőkockákat a Lego

Látássérült és vak gyerekeknek fejleszt speciális építőkockákat a Lego, hogy segítségükkel játékosan tanulhassák meg a Braille-írást...

Close