BGE: rekordszámú elsőéves kezdheti meg tanulmányait

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) idén szeptemberben 6448 elsőéves kezdheti meg tanulmányait, 16 százalékkal több, mint tavaly. Az előző évekhez hasonlóan idén tovább növekedett az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók aránya – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a BGE a jelentkezők száma alapján az ország harmadik legnépszerűbb egyeteme, amely  – mint fogalmaztak – „elismertségét a piaci igényekhez illesztett, jól kialakított képzési portfóliójának köszönheti, hiszen a tíz legnépszerűbb magyarországi alapszak közül öt szerepel a kínálatában”.

Mint hozzátették, az augusztus 1-jétől alapítványi fenntartásban működő intézmény népszerűségét és az üzleti fókuszú képzések iránti „töretlen érdeklődést igazolják” az idei felvételi eredmények is. Összehasonlításképp közölték, hogy tavaly 5547-en nyertek felvételt a három budapesti karra, így az idén 16 százalékkal több az újonnan felvett hallgatók száma.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is növekedett az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók aránya: a felvett hallgatók csaknem 67 százaléka állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait – ismertette az egyetem.

Emellett az egyetem mindhárom karán – Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar; Külkereskedelmi Kar; Pénzügyi és Számviteli Kar – emelkedett idén a felvett hallgatók száma.

Az írásos összegzés szerint a jelentkezők többsége a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szakokra tette le a voksát.

„Minden várakozásunkat felülmúlták az idei eredmények, különösen, hogy az eddigi rekordot hozó 2019-es évvel összehasonlítva is növelni tudtuk vonzerőnket” – idézte a kommüniké Heidrich Balázs rektort, aki szerint ez egyértelműen mutatja, hogy sikeresek az elmúlt években elvégzett fejlesztések, „így egyre több jelentkező számára nyilvánvaló, hogy a BGE-n való tanulás és diplomaszerzés kiválóan megtérülő befektetést jelent a jövőbe”.

A közlemény kitért arra is, hogy azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Forrás: MTI
Kép forrása: Bruzák Noémi, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

BGE: rekordszámú elsőéves kezdheti meg tanulmányait

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 150