Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak a Corvinusra


Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetemre (BCE), a tavalyihoz képest több hallgató számára vált lehetővé az államilag támogatott oktatás.

A nappali tagozaton ösztöndíjjal támogatott alapszakokra 421 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 374 feletti az átlagponthatár, emellett hét képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460-at is meghaladta. A 470-et meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás és az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakra vett fel hallgatókat az intézmény.

Adatsoraik szerint több mint 20 ezren adtak be jelentkezést az egyetemre, közülük 3484 diák nyert felvételt: 2507-en alap-, 914-en mesterképzésre, 63-an osztatlan képzésre iratkozhatnak be.

A BCE három kara közül a legtöbb jelentkezőt, 2449-et a gazdálkodástudományi karra vettek fel, a társadalomtudományi és nemzetközi kapcsolatok kar 738 hallgatóval, a közgazdaságtudományi kar pedig 297 új diákkal indíthatja el képzéseit 2019 őszén. A legnépszerűbb szakok a gazdálkodási és menedzsment alapszak, a pénzügy-számvitel és a gazdaságinformatika voltak.

Az új hallgatók közül ősszel 2835-en támogatottként, 649-en pedig önköltségesként kezdhetik meg tanulmányaikat, a támogatott képzésekre a tavalyinál csaknem háromszázzal több új hallgatót vettek fel.

Az egyetem jelezte: a székesfehérvári campuson van még lehetőség pótfelvételire.

Forrás: MTI
Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak a Corvinusra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 18

More in Felsőoktatás
Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Debrecen
Évről-évről nő a BGE-re magas pontszámmal bejutók aránya

Évről-évről folyamatosan nő a Budapesti Gazdasági Egyetemre (BGE) magas pontszámmal bejutók aránya - írta az intézmény...

Nemzeti Közszolgálati Egyetem
1700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeként mintegy 1700-an kezdhetik meg a tanévet szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati...

Close