Csaknem hatezer hallgatót vettek fel a BGE-re

A következő tanévben csaknem hatezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), 14 százalékkal többen, mint az előző évben; idén az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók száma és aránya is növekedett – tájékoztatta az oktatási intézmény az MTI-t.

Szeptembertől 5846 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. Tavaly az általános felvételi eljárásban 5143-an kerültek be, így idén 14 százalékkal több az újonnan felvett hallgatók száma – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a jelentkezők többsége a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a gazdaságinformatikus, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakot választotta. Azt írták: összességében elmondható, hogy gazdasági képzésekre a BGE vette fel idén a legtöbb hallgatót az országban.

Ismertették továbbá: az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók száma és aránya is növekedett. Idén a felvett hallgatók több mint fele állami ösztöndíjasként kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Csaknem hatezer hallgatót vettek fel a BGE-re

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 260

More in Felsőoktatás, Szakmák
Rangos nemzetközi konferecia kezdődött a Műegyetemen
A Műegyetemen ötezer új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől

Mintegy ötezer új hallgató kezdheti meg a tanulmányait szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME)....

A szakképzés hatékonyságát segítő program indul Veszprém megyében
A Corvinus egyetemre csaknem három és fél ezer új diákot vettek fel

A Budapesti Corvinus Egyetemen az általános felvételi eljárásban 3418 hallgató jutott be a szeptemberben induló magyar...

Close